Matka

Matka is een samenwerkingsproces tussen Ruth Lenting en Daniëla Meester

Suomi, Finland, het land van de meren en de bossen, liefde voor de natuur, rust, ruimte, vrijheid, zelfexpressie, reizen, avontuur, intuïtie, schoonheid. Hier is onze Matka, oftewel 'reis' begonnen.

Ruth Lenting

“Mijn creatieve proces begon in 1999, toen ik startte met de opleiding Creatieve Theapie beeldend. Gedurende deze studie schreef ik mijn eigen sprookje en vertaalde dit in beelden. Ook na mijn opleiding bleef ik schilderen. Ik schilder vanuit mijn gevoel. Het uiteindelijke resultaat is ook voor mij altijd weer een verrassing. Werken hebben meestal een symbolische betekenis en vertellen iets over mijn gevoelens op dat moment. Mijn interesse in spiritualiteit, het werken als spiritueel healer, mediteren, wandelen in de natuur en reizen zijn voor mij belangrijke inspiratiebronnen. Hierdoor ontstaat ruimte voor zelfexpressie en creativiteit. Meestal leg ik de basis voor onze schilderijen.

Daniëla Meester

Met meer op techniek gerichte opleidingen als 'Fotografie' en 'Docent Beeldende Kunst en Vormgeving' is intuïtief schilderen een totaal nieuwe ervaring voor mij. Ik ben dan ook elke keer weer verrast hoe onze schilderijen tot stand komen. Als Ruth de basis heeft gelegd voor een schilderij zorg ik voor de afwerking. Hoewel de schilderijen vaak behoorlijk veranderen blijft de basis en het kleurgebruik altijd gelijk. Zo hebben we ieder dus echt ons aandeel in het werk en kunnen we los van elkaar niet tot 'deze' schilderijen komen.
Mijn passie voor vormgeving heb ik al zo lang ik me kan herinneren en ik probeer dit dan ook als een rode draad door mijn leven te laten lopen. Tot nu toe is me dat gelukt door het volgen van verschillende opleidingen en het aanpakken van uiteenlopende projecten  als: het maken van muurschilderingen, schilderijen in opdracht, het bouwen van websites, lesgeven in kunstgeschiedenis, fotografie en photoshop. Mijn inspiratie haal ik uit mijn directe omgeving en mijn reizen.